In My GardenMin trädgårdTrädgårdstipsTrädgårdsåretBöckerRecept och andra tipsLänkarNyheterMedlemmarSökLogga in
Recept och andra tips
Mat, bakverk samt bär och frukt
Betong - ett häftigt material
Pyssel med lavendel
Bevara växter som prydnader

Äppelchutney




1 liter

750 gram

äpplen, ca

2 st

Gula lökar

1 st

lime

1 dl

coctailtomater, rostade, inlagda i olja och avrunna

3 msk

ingefära, fintärnad färsk

0,75 dl

Ättiksprit 12 proc

1,5 dl

Vitt vin

2 dl

socker

Tillagning

Ca 1 liter

1. Skölj äpplena, halvera och kärna ur dem. Skär dem i bitar. Hacka löken. Tvätta limen noga i varmt vatten och skär den i små tärningar. Finstrimla tomaterna och fintärna ingefäran.

2. Koka upp ättiksprit, vin och socker i en rostfri eller emaljerad gryta.

3. Lägg ner allt det skurna i lagen. Koka på svag värme i 40–45 minuter tills konsistensen har blivit simmig. Rör med en träsked då och då, särskilt mot slutet, så att det inte bränns vid.

4. Ös upp chutneyn i rena, varma glasburkar och sätt genast på lock. Låt kallna och förvara sedan svalt.


Gott till både lamm, griskött och indisk curry. Klar inom en vecka, men låt den gärna mogna längre!

Uppdaterat 2009-10-29
Utskriftsvänlig sida
Gunilla@inmygarden.nu
Provided by Webforum